Visio Art Gallery

Václav Hynčík – Plzeň black and white

Vernisáž: 4. 4. 2013 v 17:00
Výstava: 5. 4. – 26. 4. 2013

Tato výstava se koná pod záštitou primátora města Plzně Mgr. Martina Baxy a ve spolupráci s odborem kultury Magistrátu města Plzně a s projektem Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.
Úvodní slovo přednese předsedkyně Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti PhDr Jana Potužáková Hudební produkce: Jazz duo, Lukáš Turek, Dan Vopelka

O autorovi: Václav Hynčík je fotograf a výtvarník, absolvent FAMU v Praze a člen unie výtvarných umělců. Jeho umělecká aktivita se datuje od roku 1975. Specializuje se zejména na výtvarnou fotografii krajiny a architektury mnohdy s důrazem na detail. Kromě barevných fotografií si oblíbil rovněž specifickou poetiku fotografií černobílých. Jako renomovaný fotograf vystavuje svoji volnou tvorbu v tuzemsku i zahraničí. V posledních létech se věnuje fotografování a vydávaní reprezentativních fotografických publikací, např. Dobrý den Evropo, Plzeňský kraj, Plzeňská radnice, Měšťanská beseda, Plzeň či Katedrála sv. Bartoloměje v Plzni. Protože autor žije v Plzni, je jeho tvorba logickým vyústěním jeho dosavadní činnosti.